pondělí 13. května 2013

Zombie se probouzí! V Plzenci je jaro. (asi)

Listí je veliké zlo, z velkého stromu je ho spousta. A taky ty větve co by jednou mohly spadnout. Stromy jsou zlo vůbec. Kradou slunce a dělají stín, kradou hluk a dělají klid, kradou nám prach a zvlhčují vzduch. Fuj. Milujeme randál, smrad a úmorná letní vedra k zalknutí. Zabít je rovnou zákon nedovolí, tak co? Alibismus. Zaplatíme pro strom odbornou firmu. Ta je už naučí. Prostě je zaříznem a je pokoj. Takováhle lípa už neublíží. A nepokvete. To nevíte? No vidíte! V odborné hantýrce se tomu říká "řez na mrtvolu". 
 
Řezat to pořád dokola sice něco stojí, (za ty prachy by bylo novejch stromků), ale zas je klid. Takovejhle špalek vandal nezlomí, nikomu nestíní. Za čas budou lidi rádi, že se ten nahnilej, nemocnej strom porazí úplně. Nemocný povolujou i z Kraje. Tak taková je naše taktika. Ostatně psům to na čurání pořád stačí. 
 
 
 
 
Kde se tady v Plzenci vůbec vzalo tolik zpropedenejch lip? Bohužel, sázeli je naši nerozumní předci. Taková blbost. Neuměli si, hlupáci, vážit města bez stromů. Nic z toho neměli a sázeli. Pro nás, ne pro sebe (směšné že?). Bohužel, tohle jim vyrostlo. 300 lip a my. Děti co je ničíme, systematicky a urputně. Byly tady všude. Podél cest v obci, do polí i na hřbitov, na náměstích, kolem hřiště, v Sedlci. Už jich moc nezbývá. Zdravejch jen pár, plus sto zprzněnejch opižlanců co nás určitě nepřežijou. Stoletá lípa, kde ste to viděli, co vám to nalhali. Víte ještě jak zdravá lípa vypadá? Co? Tak se jděte podívat...eh...vlastně už není kam.
 
 
 
Zcela vyhnilé původní dřevo už neumožňuje nechat narůst větší větve. Znamená pomalý konec.

 
Kolik stojí ročně tahle "údržba" polomrtvejch špalků co se zelenají 3 měsíce v roce a nekvetou? Nemají jiný význam, než že zabírají místo pro novou zdravou výsadbu. Opravdu přijmeme, že strom vypadá takhle? Chcete tohle platit?

Žádné komentáře:

Okomentovat